Nazovite nas
+385 99 2858 070
Posjetite nas
II. Jazbinski odvojak 10, 10000 Zagreb
Pošaljite nam e-mail
info@pps.hr
Radno vrijeme
08.00 - 16.00h
Nazovite nas
+385 99 2858 070

Pošaljite nam e-mail
info@pps.hr
Osnivanje tvrtke ili obrta
Želite postati poduzetnikom i pokrenuti vlastiti posao i odmah na početku vam se javlja jedno od glavnih pitanja. Koji oblik djelatnosti otvoriti? Što sa porezima?  Je li bolje postati obveznikom poreza na dohodak i otvoriti obrt, samostalnu djelatnost ili možda obveznikom poreza na dobit i otvoriti obični d.o.o. ili j.d.o.o. (tj. jednostavni d.o.o.). Odgovor će ovisiti o nizu stvari.

Uvijek treba sagledati sve prednosti i nedostatke obzirom na ciljeve koji su postavljeni. Za porezne svrhe biti će bitno o kojoj se djelatnosti radi i koliki je planirani promet. Budite svjesni da oblik društva koji na početku odaberete nećete moći kasnije jednostavno i bez dodatnih troškova promjeniti.

Zato je bolje odmah na početku barem kada je riječ o plaćanju poreza poduzeti korake da dobijete kvalitetne informacije za donošenje ispravne odluke.    
 
Kontaktirajte nas, prezentirati ćemo vam moguće varijante organizacije djelatnosti s obzirom na posao koji planirate obavljati, ciljeve koje imate, preferencije rizika i druge zahtjeve s naglaskom na porezne efekte. Ukazati ćemo vam na to da li je u vašem slučaju porezno povoljnije da otvorite obrt, samostalnu djelatnost ili trgovačko društvo i zašto.     
Copyright © 2016 Pernar porezno savjetništvo j.t.d.| Sva prava pridržana
Produced by: Inovacije d.o.o.